Vlada omogućila proširenje Luke Koper

Bez autora
Jun 19 2011

Slovenska je vlada na jučerašnjoj sjednici prihvatila uredbu o državnom prostornom planu za cjelovito prostorno uređenje luke za međunarodni promet u Kopru. Zbog sve većeg preusmjerivanja robe s cesta na more potrebno je osigurati pravovremen i konzistentan rast trgovačke luke u Kopru, obrazložila je vlada. Luka Koper izrazila je zadovoljstvo prihvaćanjem plana, a riječ je o temeljnom prostornom dokumentu koji će omogućiti razvoj luke i ojačati njezinu konkurentnost. Plan, između ostalog, omogućava povećanje opsega luke sa sadašnjih 280 na 404 hektra, čime će kapacitet pretovara narasti na oko 35 milijuna tona godišnje.

Vlada omogućila proširenje Luke KoperSlovenska je vlada na jučerašnjoj sjednici prihvatila uredbu o državnom prostornom planu za cjelovito prostorno uređenje luke za međunarodni promet u Kopru.

Zbog sve većeg preusmjerivanja robe s cesta na more potrebno je osigurati pravovremen i konzistentan rast trgovačke luke u Kopru, obrazložila je vlada.

Luka Koper izrazila je zadovoljstvo prihvaćanjem plana, napomenuvši da je riječ o ’’temeljnom prostornom dokumentu koji će omogućiti razvoj luke i ojačati njezinu konkurentnost’’. Plan, između ostalog, omogućava povećanje opsega luke sa sadašnjih 280 na 404 hektra, čime će kapacitet pretovara narasti na oko 35 milijuna tona godišnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik